Nowość! Zapłać gotówką, kartą lub szybkim przelewem.
Z łowieckiej spiżarni
Przetwory i wyroby dla smaku i wygody, na wynos
-
Smalec z dzika
300 g -
Pasztet z dzika
1 kg -
Bigos myśliwski
900 ml -
Fasolka po bretońsku
900 ml -
Bochenek łowiecki
świeżo wypiekany, z ziarnami 540 g
Lunch
-
To danie jest dostępne w wybranych dniach lub godzinach To danie ma ograniczoną dostępnośćpon12:00 – 17:00wto12:00 – 17:00śro12:00 – 17:00czw12:00 – 17:00pią12:00 – 17:00sobniedz
Łowiecki lunch
Zupa (do wyboru): krem z kalafiora / chłodnik / rosół z makaronem
Danie główne (do wyboru): placki z cukinii ze śmietaną / klopsiki w sosie koperkowym z purée i surówką / ryba w cieście, z frytkami i surówką z kiszonej kapusty
Napój: kompot -
To danie jest dostępne w wybranych dniach lub godzinach To danie ma ograniczoną dostępnośćpon12:00 – 17:00wto12:00 – 17:00śro12:00 – 17:00czw12:00 – 17:00pią12:00 – 17:00sobniedz
Łowiecki lunch z deserem
Zupa (do wyboru): krem z kalafiora / chłodnik / rosół z makaronem
Danie główne (do wyboru): placki z cukinii ze śmietaną / klopsiki w sosie koperkowym z purée i surówką / ryba w cieście, z frytkami i surówką z kiszonej kapusty
Napój: kompot
Deser: słodkość dnia -
To danie jest dostępne w wybranych dniach lub godzinach To danie ma ograniczoną dostępnośćpon12:00 – 17:00wto12:00 – 17:00śro12:00 – 17:00czw12:00 – 17:00pią12:00 – 17:00sobniedz
Pasztet z dzika
1 kg -
To danie jest dostępne w wybranych dniach lub godzinach To danie ma ograniczoną dostępnośćpon12:00 – 17:00wto12:00 – 17:00śro12:00 – 17:00czw12:00 – 17:00pią12:00 – 17:00sobniedz
Bigos myśliwski
900 ml -
To danie jest dostępne w wybranych dniach lub godzinach To danie ma ograniczoną dostępnośćpon12:00 – 17:00wto12:00 – 17:00śro12:00 – 17:00czw12:00 – 17:00pią12:00 – 17:00sobniedz
Fasolka po bretońsku
900 ml -
To danie jest dostępne w wybranych dniach lub godzinach To danie ma ograniczoną dostępnośćpon12:00 – 17:00wto12:00 – 17:00śro12:00 – 17:00czw12:00 – 17:00pią12:00 – 17:00sobniedz
Bochenek Myśliwski
świeżo wypiekany, z ziarnami 540 g
Śniadania
Codziennie od 9:00-12:00.
-
Szef kuchni polecaTo danie jest dostępne w wybranych dniach lub godzinach To danie ma ograniczoną dostępnośćpon09:00 – 12:00wto09:00 – 12:00śro09:00 – 12:00czw09:00 – 12:00pią09:00 – 12:00sob09:00 – 12:00niedz09:00 – 12:00
Śniadanie łowieckie
bigos, jajko sadzone na szynce, kiszony ogórek, masło, grzanki
450 g -
To danie jest dostępne w wybranych dniach lub godzinach To danie ma ograniczoną dostępnośćpon09:00 – 12:00wto09:00 – 12:00śro09:00 – 12:00czw09:00 – 12:00pią09:00 – 12:00sob09:00 – 12:00niedz09:00 – 12:00
Półmisek łowiecki
ser, wędliny, dwa sadzone jajka, masło, pieczywo, ogórek, pomidor
400 g -
To danie jest dostępne w wybranych dniach lub godzinach To danie ma ograniczoną dostępnośćpon09:00 – 12:00wto09:00 – 12:00śro09:00 – 12:00czw09:00 – 12:00pią09:00 – 12:00sob09:00 – 12:00niedz09:00 – 12:00
Jajecznica domowa
Jajecznica domowa
na maśle, ze świeżo wypiekanym chlebem
350 g -
Jajecznica z boczkiem
na maśle, z boczkiem i świeżo wypiekanym chlebem
350 g -
To danie jest dostępne w wybranych dniach lub godzinach To danie ma ograniczoną dostępnośćpon09:00 – 12:00wto09:00 – 12:00śro09:00 – 12:00czw09:00 – 12:00pią09:00 – 12:00sob09:00 – 12:00niedz09:00 – 12:00
Jajecznica z leśnymi grzybami
na maśle, z leśnymi grzybami i świeżo wypiekanym chlebem
350 g -
To danie jest dostępne w wybranych dniach lub godzinach To danie ma ograniczoną dostępnośćpon09:00 – 12:00wto09:00 – 12:00śro09:00 – 12:00czw09:00 – 12:00pią09:00 – 12:00sob09:00 – 12:00niedz09:00 – 12:00
Smalec z dzika
300g -
To danie jest dostępne w wybranych dniach lub godzinach To danie ma ograniczoną dostępnośćpon09:00 – 12:00wto09:00 – 12:00śro09:00 – 12:00czw09:00 – 12:00pią09:00 – 12:00sob09:00 – 12:00niedz09:00 – 12:00
Bochenek łowiecki
540g
Przystawki
-
Tatar wołowy
z dodatkami
100 g -
Szef kuchni poleca
Carpaccio z jelenia
z parmezanem i suszonymi pomidorami
100 g -
Krewetki na ostro
z grzankami
7 szt. -
Szef kuchni poleca
Smalec z dzika
300g -
Bochenek Myśliwski
świeżo wypiekany
540 g
Zupy
-
Żurek
z jajkiem i kiełbasą
350 g -
Flaki
z kalmarów
300 g -
Gulaszowa po łowiecku
300 g -
Rosół
z makaronem
300 g -
Szef kuchni poleca
Czernina
z kluskami i podrobami
300 g -
Grzybowa
z makaronem
300 g
Sałatki
-
Z kurczakiem
z kompozycją sałat i dressingiem Dijon
150 g -
Z krewetkami w cieście (8 szt.)
z kompozycją sałat i koktajlowym sosem
150 g
Steki
z grillowanymi warzywami, frytkami, sosem pieprzowym, sosem czosnkowym i sosem BBQ, na rozgrzanym kamieniu
220 g
220 g
-
Z jelenia
z frytkami, grillowanymi warzywami, sosem pieprzowym, krewetkowym masłem i sosem BBQ, na rozgrzanym kamieniu
220 g -
Z polędwicy wołowej
z grillowanymi warzywami, frytkami, sosem pieprzowym, sosem czosnkowym i sosem BBQ, na rozgrzanym kamieniu
220 g -
Z antrykotu
z grillowanymi warzywami, frytkami, sosem pieprzowym, sosem czosnkowym i sosem BBQ, na rozgrzanym kamieniu
300 g
Dania główne
-
Żeberka z dzika
z ziemniakami pieczonymi z cebulką, z modrą kapustą
350 g -
Zrazy z dzika
z purée i surówką z buraka
200 g -
Rolada z sarny
podwędzana, owinięta słoniną, z kluskami z ziemniaków, zasmażaną kapustą i grzybowym sosem
200 g -
Burger z jelenia
z konfiturą z cebuli, serem cheddar, sezonowymi warzywami i salsą z ananasa, z cebulowymi krążkami
200 g -
Schab z kością
z purée, zasmażaną kapustą i sadzonym jajkiem
220 g -
De vollaile
z frytkami i surówką
150 g -
Golonka w piwie
z purée i zasmażaną kapustą
900 g -
Placek po łowiecku
wołowina w ziemniaczanym placku, z sałatką z buraka
200 g -
Nowość
Kaczka
połowa duszona w owocach, z modrą kapustą i pierogami z jabłkiem
350 g -
Szef kuchni poleca
Policzki wołowe
z musztardowym purée i sałatką z buraka
200 g -
Bochenek Myśliwski
540g
Ryby
-
Sandacz
w kurkowym sosie, z purée i gotowanymi warzywami
200 g -
Łosoś
z pieca, z frytkami i miksem sałat
200 g -
Dorsz
w kaparowym sosie, z purée i gotowanymi warzywami
200 g -
Filet z pstrąga
w koktajlowym sosie, z frytkami i surówką
200 g -
Miętus
z makaronem i owocami morza
200 g -
Półmisek ryb (3 os.)
dorsz, pstrąg, szaszłyki z krewetek i łososia, surówka, gotowane warzywa, frytki, krokiety, sos z chrzanu
600 g
Makarony
-
Szef kuchni poleca
Tagliatelle z policzkami
z wołowiny
200 g -
Tagliatelle z krewetkami
w sosie ze śmietany
10 szt. -
Tagliatelle z grzybami
z borowikami i kurkami
200 g
Pierogi z Gospody
Ręcznie wyrabiane.
-
Pierogi z mięsem
z okrasą i zasmażaną kapustą
8 szt. -
Pierogi z kaszanką i wątróbką
podsmażone z okrasą i kapustą
8 szt. -
Pierogi ruskie
z cebulką i śmietaną
8 szt.
Dla najmłodszych
-
O kurczak!
z frytkami i surówką
100 g -
O rybka!
z frytkami i surówką
100 g -
Szef kuchni poleca
Naleśniki
z twarogiem i bitą śmietaną
200 g
Dodatki
-
Purée z ziemniaków
-
Pieczone ziemniaki
-
Buraczki
-
Frytki
-
Modra kapusta
-
Kapusta zasmażana
-
Domowa surówka
-
Kiszony ogórek
-
Kompozycja sałat z sosem Dijon
-
Chrzan
-
Musztarda
-
Ketchup
-
Sos pieczeniowy
-
Sos grzybowy
-
Bochenek łowiecki
świeżo wypiekany
540 g -
Grzanka
-
Smalec
300 g
Desery
-
Ciasto domowe
zapytaj o ciasto dnia
150 g -
Lawendowa panna cotta
z owocami
100 g
Napoje
-
Pepsi
25,00 zł -
7UP
25,00 zł -
Mirinda
25,00 zł -
Aqua Carpatica gazowana
0,7 l19,00 zł -
Aqua Carpatica niegazowana
0,7 l19,00 zł -
Napój owocowy pomarańcza
22,00 zł -
Napój owocowy grejpfrut
22,00 zł -
Napój owocowy czarna porzeczka
22,00 zł -
Napój owocowy jabłko
15,00 zł
Deski biesiadne na ciepło (na zamówienie)
-
Deska dla 8 osób
- de volaille z masłem 4 szt.
- schabowy z pieczarkami 4 szt.
- pieczona golonka 3 szt.
- zrazy wieprzowe w sosie 4 szt.
- udo z kaczki 4 szt.
- ziemniaki pieczone 1 kg
- kluski śląskie 1 kg
- kapusta modra 0,6 kg
- kapusta zasmażana 0,6 kg
- surówki 1,2 kg
- sosy -
Deska dla 12 osób
- de volaille z masłem 6 szt.
- schabowy z pieczarkami 6 szt.
- pieczona golonka 4 szt.
- zrazy wieprzowe w sosie 6 szt.
- udo z kaczki 6 szt.
- ziemniaki pieczone 1,3 kg
- kluski śląskie 1,3 kg
- kapusta modra 1 kg
- kapusta zasmażana 1 kg
- surówki 1,8 kg
- sosy -
Deska dla 16 osób
- de volaille z masłem 8 szt.
- schabowy z pieczarkami 8 szt.
- pieczona golonka 8 szt.
- zrazy wieprzowe w sosie 6 szt.
- udo z kaczki 8 szt.
- ziemniaki pieczone 1,8 kg
- kluski śląskie 1,8 kg
- kapusta modra 1,2 kg
- kapusta zasmażana 1,2 kg
- surówki 2,4 kg
- sosy
Deski biesiadne na zimno (na zamówienie, z realizacją na następny dzień)
-
Deska dla 6 osób
- tatar wołowy z cebulką i ogórkiem 50 g / 4 szt.
- szynka po rusku 100 g / 4 szt.
- omlet szpinakowy z musem chrzanowym i łososiem 4 szt.
- sandacz w galarecie 4 szt.
- pstrąg wędzony 4 szt.
- schab w galarecie 4 szt. -
Deska dla 12 osób
- tatar wołowy z cebulką i ogórkiem 50 g / 8 szt.
- szynka po rusku 100 g / 8 szt.
- omlet szpinakowy z musem chrzanowym i łososiem 8 szt.
- sandacz w galarecie 8 szt.
- pstrąg wędzony 8 szt.
- schab w galarecie 8 szt. -
Deska dla 16 osób
- tatar wołowy z cebulką i ogórkiem 50 g / 12 szt.
- szynka po rusku 100 g / 12 szt.
- omlet szpinakowy z musem chrzanowym i łososiem 12 szt.
- sandacz w galarecie 12 szt.
- pstrąg wędzony 12 szt.
- schab w galarecie 12 szt.
Deski rybne (na zamówienie)
-
Deska dla 8 osób
- łosoś pieczony 4 szt.
- filet z pstrąga 4 szt.
- okoń nilowy w ziarnach 4 szt .
- sandacz w sosie kurkowym 4 szt.
- dorsz w sosie porowym 4 szt.
- ziemniaki pieczone 1 kg
- warzywa gotowane 1 kg
- szpinak 0,6 kg
- warzywa grillowane 0,6 kg
- krokiety 0,6 kg
- surówki 1,2 kg
- sosy -
Deska dla 12 osób
- łosoś pieczony 6 szt.
- filet z pstrąga 6 szt.
- okoń nilowy w ziarnach 6 szt .
- sandacz w sosie kurkowym 6 szt.
- dorsz w sosie porowym 6 szt.
- ziemniaki pieczone 1,5 kg
- warzywa gotowane 1,5 kg
- szpinak 1 kg
- warzywa grillowane 1 kg
- krokiety 1 kg
- surówki 1,8 kg
- sosy -
Deska dla 16 osób
- łosoś pieczony 8 szt.
- filet z pstrąga 8 szt.
- okoń nilowy w ziarnach 8 szt .
- sandacz w sosie kurkowym 8 szt.
- dorsz w sosie porowym 8 szt.
- ziemniaki pieczone 2 kg
- warzywa gotowane 2 kg
- szpinak 1,2 kg
- warzywa grillowane 1,2 kg
- krokiety 1,2 kg
- surówki 2,4 kg
- sosy